Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχείς 24ωρες απεργίες στο μετρό Θεσσαλονίκης
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατεβαίνουν, πιθανώς από την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην πρόθεση της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου να προχωρήσει άμεσα (μετά την ολοκλήρωση της αρχαιολογικής έρευνας στον σταθμό Βενιζέλου) σε περίπου 400 προγραμματισμένες απολύσεις.


Η έναρξη κινητοποιήσεων αποφασίστηκε την Τρίτη, ομόφωνα, στη γενική συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στο μετρό, μετά την άρνηση της αναδόχου κοινοπραξίας να τους εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αντί να προχωρήσει στις απολύσεις. Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Χάρης Κυπριανίδης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, υποστήριξε ότι η εταιρεία επιμένει στις απολύσεις για να επαναπροσλάβει τους εργαζομένους με χαμηλότερους μισθούς, ενώ στην περίπτωση της διαθεσιμότητας, θα διατηρήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.


«Πιστεύουμε ότι είναι εφικτό σε τρεις μήνες να έχουμε ανοιχτά σκάμματα τόσο στην Αγία Σοφίας, όσο και στη Βενιζέλου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.


Κατά συνέπεια, η παύση εργασιών είναι προσωρινή και θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας, χωρίς να χάσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Ωστόσο, η εταιρεία παραμένει αμετακίνητη στις απολύσεις» υπογράμμισε ο Χ.Κυπριανίδης. Κατά τον ίδιο, οι απεργίες θα ξεκινήσουν πιθανώς την Πέμπτη, εάν οι εργαζόμενοι προλάβουν να ειδοποιήσουν εγκαίρως τον εργοδότη, τηρώντας το προβλεπόμενο, βάσει νόμου, 24ωρο.


πηγη: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου