Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Επισημοποιήθηκε το λουκέτο στη Fintexport στην τριμερή συνάντηση

Σε πτώχευση πάει η εταιρεία «FINTEXPORT», όπως ανακοίνωσε η εργοδοσία στην τριμερή συνάντηση που έγινε χτες με τους εργαζόμενους στο υπουργείο Εργασίας.
Η εταιρεία, με απόλυτη ευθύνη της εργοδοσίας, σταμάτησε τη λειτουργία της από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα.
Δύο μήνες νωρίτερα, είχε μείνει και χωρίς πρώτες ύλες. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβρη του 2011  μέχρι και σήμερα.
Το Νοέμβρη του 2012, η εργοδοσία επιχείρησε να βγάλει από το εργοστάσιο τα έτοιμα εμπορεύματα που υπήρχαν στις εγκαταστάσεις. Στόχος της ήταν να τα πουλήσει εν αγνοία των εργαζομένων, χωρίς να τους καταβάλλει τα χρωστούμενα.
Στις 16 Νοέμβρη 2012 οι εργαζόμενοι, προχώρησαν σε κατάληψη του εργοστασίου, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου.
Στη χτεσινή τριμερή συνάντηση συμφωνήθηκε να δοθούν στους εργάτες το σύνολο των ενσήμων που δικαιούνται. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε τα έτοιμα προϊόντα που βρίσκονται στο εργοστάσιο, να πωληθούν και τα 4/5 των εισπράξεων να δοθούν στους εργαζόμενους, ως κάλυψη ενός μέρους των δεδουλευμένων τους.
Απορούμε αν οι “ταξικές δυνάμεις” του ΚΚΕ είναι έτοιμες να στηρίξουν την μετάβαση του εργοστασίου στα χέρια των εργατών.


πηγή: εργασιακό δελτίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου